Czy licznik AHF 2001 będzie pasował do AGR 98???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekzu
    L&K
    • 2007
    • 1412
    • Superb II combi (3V5)

to z tego co pamietam moze nie byc masy na liczniku - a kontrolki sie swieca????

Komentarz

• szpal
      Drive
      • 2005
      • 88

W liczniku jest stabilizator napięcia. prawdopodobnie jest tam gdzieś zimny lut. Bodajże jest on z prawej strony u góry( taki czarny prostokąt- tranzystor). Nie pamiętam dokładnie czy jest on w podstawce czy przylutowany bezpośrednio do ścieżki. Wyjąć licznik, rozkręcić i pod zegarami jest to złośliwe pieroństwo. W starszych rocznikach przyczyną problemów z zegarami jest często właśnie to.
      Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• grzany_rem
        Drive
        S_OCP Member
        • 2007
        • 58

marekzu- kontrolki świecą ale nie wszystkie, są dni kiedy zapalą się wszystkie i nawet liczniki działają ale po odpaleniu samochodu wszystko przestaje działać

szpal - rozkręcałem już cały licznik i jak zobaczyłem ile tam jest tych czarnych kosteczek to się przeraziłem, może znasz jakiś symbol tego stabilizatora? To rozkręcę jeszcze raz i będę szukał, może wiesz czym on się różni od innych kosteczek, jakieś anaki szczególne??
        !*GRZANY*!

Komentarz

• amba333
          Classic
          • 2007
          • 1

Zamieszczone przez grzany_rem
          marekzu- kontrolki świecą ale nie wszystkie, są dni kiedy zapalą się wszystkie i nawet liczniki działają ale po odpaleniu samochodu wszystko przestaje działać

szpal - rozkręcałem już cały licznik i jak zobaczyłem ile tam jest tych czarnych kosteczek to się przeraziłem, może znasz jakiś symbol tego stabilizatora? To rozkręcę jeszcze raz i będę szukał, może wiesz czym on się różni od innych kosteczek, jakieś anaki szczególne??

Witam
          Ja też proszę o dokłaniejszą wskazówkę , wszystkie odp w postach są bardzo ogólnikowe, rozkrenciłem licznik ale nie wiem co mam przeluować. Mam spory kłopot bo jestem teraz w Angli a za dwa tygodnie mam wracać do Polski , a 1500 km bez wskaz licznika prędkość, paliwo ,obroty ,temp .Proszę o pomoc

Komentarz

Pracuję...